Takapakkia

Vielä viime viikolla näytti ennätyksellisen hyvältä. Lumikellot ja kevätsahramit puskivat terhakkaasti aurinkoisimmilta paikoilta ja tulppaanien alut olivat jo huolestuttavan suuria.

krookus

Pihapiirimme orava, joka meillä kulkee nimellä keijo, oli selvästi myös kevättunnelmissa. Lintulaudan pähkinöitä vatsa pullollaan, se napotti tyytyväisenä puussa. Kukapa ei, maaliskuu juuri puolivälissä ja lämmintä mukavasti kymmenen astetta.

orava
Keijo kevättunnelmissa.

Puolivälissä eli 15.3. tulikin enemmän lunta kuin koko talvena. Tarkoitus oli laittaa linnunpöntöt tänään puuhun, mutta nyt saa jäädä. Pahoittelut, ensi viikonloppuna. Kärvistelkää siihen saakka. Ei kai nyt tässä lumisateessa kukaan viitsi alkaa pesimään?

Autotallissa sentään valmistuvat kovaa vauhtia kannelliset istutuslaatikot yrteille ja salaateille. Lupaus vihreämmästä huomisesta.

Lumikelloista viis, kyllä meillä kukkia pihalla on. Ja itse asiassa lumen kuorruttamat pensaat ovat aika kauniita.

lumi
15.3. Lumi kuorrutti pensaat.

Uskollinen puutarhurini osaa ottaa ilon irti myös lumesta, kohta se joutuu kaivelemaan taas multaa. Tällä ilmalla täällä on aika vähän tehtävää. Sisätiloihin, onneksi on kesken vielä Eija Klaucken kirja ”Elämyspuutarha, yksi piha, monta tunnelmaa”. Näin se on, tänään näissä tunnelmissa, toivottavasti viikon kuluttua jo linnunpönttöjen ja puutarhasaksien parissa.

Kuva

Ps. Eijan puutarha http://www.eijasgarden.fi/index.php/fi/eija-klaucke on käynnin arvoinen kohde – ihana cottage garden ja paljon muuta, suosittelen lämpimästi. Mutta hiukan keväämmällä. Samalle reissulle voisi yhdistää vaikka Kotkan Sapokan tai Elimäen Arboretumin Mustilassa http://www.mustila.fi/

Alppiruusujen aikaan Mustila on kauneimmillaan. Sitä odotellessa.

Tallenna

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s