Herkkä kerkkä

 

kuusenk

Kuusenkerkät – keväinen superfood. Kerkät sisältävät runsaasti hivenaineita, A- ja C-vitamiineja sekä antioksidantteja. Kerkistä voi keittää teetä tai puristaa mehua, olen myös pakastanut niitä ja käyttänyt talvella flunssakautena höyryhengityksessä. Kerkän eteeriset öljyt irrottavat limaa ja lievittävät myös tulehduksia.

Herkullisin, ja epäterveellisin, tapa on tehdä kuusenkerkkäsiirappia. Ei mitään pikaruokaa, mutta jäätelön kanssa ah niin kirpeän makeaa. Sopii myös pannacotan seuraksi.

Kuusenkerkkäsiirappi
2 l kuusenkerkkiä
5 dl sokeria
vettä

Pane kuusenkerkät kattilaan kylmään veteen, niin että ne peittyvät. Anna olla vedessä yön yli.

Hauduta kerkät vedessä miedolla lämmöllä noin pari tuntia ja anna kerkkäveden tämän jälkeen seistä noin tunti. Siivilöi kerkät pois joko harsokankaan tai siivilän läpi. Itse käytän siivilää, koska tekovaiheessa huomaan taas unohtaneeni ostaa harsoja.  Kaada siirappi takaisin puhtaaseen kattilaan. Lisää sokeri ja anna sen liueta miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen. Keitä siirappia vielä noin 1-2 tuntia, kuori vaahto pois keitoksen pinnalta. Valmista kunnes seos muuttuu tummanruskeaksi ja siirappimaiseksi. Hyytymistä voi testata tipauttamalla pienen pisaran lautaselle.

Pullota siirappi puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilyy tummassa pullossa huoneenlämmössä.

Tallenna

One Reply to “Herkkä kerkkä”

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s