Haaveissa unikkopelto

 

unikko5

Kun lähdimme vuosia sitten raivaamaan alapihan peltoa, mielessäni siinteli kaunis unikkopelto. Ihan peltoon asti en ole vieläkään päässyt. Joka kesä unikkoja löytyy vähintään kasvimaata kaunistamasta ja kukkapenkkien reunoilta.  Tänä keväänä istutimme pellolla kaksi omena- ja kaksi päärynäpuuta.  Puiden reunuksille istutin runsaan määrän unikkoja.

unikko3

Upeita kerrottuja, tummia, kirkkaanpunaisia, suuria ja pieniä. Unikonsiemenet vasta ovat surkeita. Pussin pohjalla on pieni kasa mustia mikroskooppisen kokoisia siemeniä, jotka hukkuvat tuoreeseen multaan. Kaukaiselta tuntui toukokuussa ajatus kukkivasta unikkomerestä.

Mutta heinäkuu palkitsi. Aamuauringossa aukeavat unikot, osa nuopallaan ja nupullaan, toiset jo kurottelemassa kohti aurinkoa. Jotain uskomattoman viehättävää näissä kaunottarissa on. Niin herkän keveitä ja silti vahvoja.

unikko2

Suuri purkillinen siemeniä on nyt syksyllä kerätty talteen. Iloisessa sekamelskassa idän-, siperian- ja tarhaunikot. Vajaan vuoden kuluttua paljastuu millainen sekoitus syntyy. Mutta ensi keväänä siemeniä riittää.
IMG_6116

 

 

 

 

 

 

 

 

Tallenna

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s