Voiko puutarhassa olla liikaa sipulikukkia?

Joka kevät hetki on yhtä riemukas, kun ensimmäiset lumikellot puskevat lumikerroksen läpi maaliskuun lopussa.

Olisinpa puutarhainnostuksen alkuvaiheesta alkaen kirjannut ylös syksyllä hankittujen sipulien määrän, niitä täytyy olla tuhansia. Myyrät ovat ottaneet omansa, erityisesti tulppaanit ovat niiden herkkua. Tulppaanien suhteen olen päätynyt suosimaan ”perustulppaaneja”. Mitä kerrotumpi lajike, sitä huonompi on menestys. Mutta kukkivan omenapuun alla yhtä aikaa kukkivat Ancilla lummetulppaanit ovat säilyneet jo vuosia, ilmeisesti ei ole myyrien suosima lajike.

Kevätsahramit, balkaninvuokot, helmihyasintit, idänsinililjat ja kirjopikarililjat – kaikkia näitä tervehdin joka kevät innostuneesti. Ihmettelen minne osa on hävinnyt ja miten paikkoihin, jonne en koskaan ole sipulin sipulia laittanut, putkahtelee tulppaaneja ja jättilaukkaa. Vahva epäilys on, että ylipuutarhurilla on käpälänsä pelissä. Joka kevät päätän syksyllä nostaa tulppaanin sipulit ylös  ja joka syksy unohdan sen tehdä.

IMG_2286

Sipulikukat ovat kenties vaivattomin keino saada väriä, loistoa tai tyylikkyyttä puutarhaan. Valinnan mukaan. Omia suosikkejani ovat helmililjat, laukat ja vanhat tulppaanilajikkeet. Liljakukkaiset valkoiset tulppaanit lilan jättilaukan kera säväyttävät aina. Ja kun  narsissin tuoksu viipyilee illan hämärtyessä, on syksyiset sipulihankinnat sinetöity taas kerran. Hävikistä huolimatta.

IMG_5841

Kotipuutarhassa käyskennellessä haaveilen joka kevät retkestä Hollantiin, Keukenhofin puutarhaan, jossa helmihyasinteista istutettu joki kiemurtelee.

 

Tallenna

3 Replies to “Voiko puutarhassa olla liikaa sipulikukkia?”

  1. Kukkia ei voi koskaan olla liikaa ja etenkin lumien väistyessä harmaat nurmet kaipaavat kipeästi väriä 🙂

    Blogisi on nyt linkattu Kasvimaa.fi linkkeihin 😉

    Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s