-28 astetta

Riippumatta ulkolämpötilassa, joulun jälkeen hiipii vääjäämättä pihakuume. Tänään mittari näytti -28, ulos oli kameran kanssa päästävä. Edes pieni kierros, kurkkaamassa onko omenapuiden suojukset paikoillaan. Kerrankin ne tuli laitettua kunnolla ja ajoissa! Jälkiä oli runsaasti, vaurioita ei näkynyt.

Laiskuuttani, vai vuosien tuomaa kokemusta, sain kiittää siitä, että talventörröttäjät somistivat talvista maisemaa. Tähän aikaan vuodesta kun kaikki on piilossa tai jäässä, törröttäjät jaksavat vain. Nauhuksista, jättilaukasta ja jopa koiranputkesta on iloa ympäri vuoden. Rikkaruohotkin siis kunniaan, kaikkea ei tarvitse raivata syksyllä pois.

 

Eikä useimmiten tule raivattuakaan, aina unohtuu jotain. Viime syksynä näköjään neljä ruukkua. Ovatkohan edes pakkasen kestäviä?! Puolustukseksi täytyy sanoa, että juuri ennen joulua keräsin ruukuista vielä persiljaa. Ulkolämpötila oli +8. Lähes ympärivuotinen keittiöpuutarhani, näillä leveyksillä.

12511107_1069113016446711_985727152_o

 

Tallenna

One Reply to “-28 astetta”

  1. Joka vuosi se talvi yllättää. Talventörröttäjät kaunistavat talviunessa olevaa puutarhaa ja keväällä löytyy yllätyksiä sulaneen lumen alta 🙂

    Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s