Puutarhat yrttejä tulvillaan

Kun kotipuutarhuri lähtee matkamessuille, tuliaisena ei ole kaukokuumetta ja matkaesitteitä vaan, yllätys yllätys – puutarhakirja ja yhä kasvava odotus tulevaan kasvukauteen.

Medicin, mat och magi on kirja yrteistä, puutarhoista ja viisaista vanhoista naisista. Kirja liikkuu nunnien ja mummojen yrttitarhoissa, kurkistaa kansanperinteen ja lääkekasvien historiaan. Kauniisti taitettu, upeilla kuvilla elävöitetty ja sujuvalla kerronnalla maustettu 150 sivun aikamatka kesään, historiaan, nykyhetkeen ja puutarhan voimaannuttavaan tunnelmaan.

Ruotsinkielisestä kirjasta selviää kouluruotsillakin kohtuullisesti, kuvien tarjoama tunnelma paikkaa aukot omassa, vaillinaisessa sanavarastossa. Kirjan kirjoittaja Patricia Bruun on herättänyt henkiin vanhojen puutarhojen ja ennen kaikkea yltäkylläisten yrttien hehkun. Kirjan on kustantanut Sagalundin ja Naantalin museo yhteistyössä Westersin puutarhan kanssa.

Kirja sai ajatukset suuntautumaan tulevaan kesään ja Kemiön saarelle. Googlemapsista tuli jo reittiä suunniteltua ja kohteita merkittyä. Läheltä löytyy myös Pionien koti Taivassalosta, jonne retkeä on tullut suunniteltua jo kauan. Käynti matkamessuilla täytti siis kuitenkin tehtävänsä, kasvavan puutarhakuumeen lisäksi puhkesi myös matkakuume.

Ps. Westersin puutarhan verkkosivuilla paikkaa kuvataan sielun ja ruumiin keitaana, kirjan kuvituksen perusteella tämä on helppo uskoa!

 

Follow my blog with Bloglovin

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s