Kadonneen unikon metsästys

Torstaille 7.4. kalenterissa lukee Kevät 2016, puutarhamessut. Ne perinteiset, joissa on tullut aina käytyä. Useimmiten tulen kotiin liljapussien kanssa. Aina mukaan tarttuu jotain muutakin. Tänä vuonna tehtävä on selkeä, yritän löytää pussillisen, mielummin useamman, näitä upeita pinkkejä unikkoja.

Tiedosto_000 (1)

Olen vannoutunut unikkojen ystävä (liljojen ja pionien lisäksi). Pellolle ja kasvimaalle kylvän joukoittain idänunikkoja ja kaikkea sekalaista, mitä milloinkin löydän keväällä kun (liian) myöhään haahuilen puutarhaosaston siemenhyllyllä. Tai mitä lähtee kasvamaan edellisenä syksynä talteen otetuista siemenistä. Useimmiten lopputulos pellolla ja kasvimaan reunalla on kuitenkin onnistunut. Unikkojen kanssa on vaikea epäonnistua, suosittelen lämpimästi.

Kukkapenkkiin alkukesän kukkijaksi olen vuosia sitten istuttanut valkoista idänunikkoa (Papaver orientale).

Idänunikko, Papaver orientale, puutarhaliike Esbau 9

Taimet olen hankkinut tutusta puutarhaliikkeestä, Onnelan puutarhasta. Yht’äkkiä, kaksi kesää sitten, valkoisten kaunottarien joukkoon ilmestyi pinkki unikko. Viime kesänä niitä oli kolme. Tulevaa kesää odotan innolla. Nyt siis torstain tärkein tehtäväni on löytää lisää noita upeita pinkkejä unikkoja. Pian hillitty sinisen, vihreän ja valkoisen tunnelma järkkyy, pinkki valtaa tilaa. Think Pink!

Tallenna

One Reply to “Kadonneen unikon metsästys”

  1. Pinkin unikon väri on harvinaisen upea! Moniväriset unikkopenkkisi ovat myös kauniita. Minullakin on kymmenkunta unikon siemenpussia odottamassa kylvämistä keväällä.

    Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s