Kevätsiivous puutarhassa

Tänään, silmien edessä, kuva kesästä. Tänään on kevät.
-Lassi Nummi-

Joka kevät tässä päivässä on sitä jotain. Sunnuntai, aurinkoa, lämmintä, harava, sakset ja koko päivä aikaa. Yritän olla etukäteen läkähtymättä, malttaa mieleni ja tehdä pala kerrallaan siistiksi. Hehtaarin tontilla ei nimittäin valmista tule hetkessä. Pakko nauttia siitä, mitä on jo tehnyt. Ja tehdä rauhassa loput kun ehtii. Ja muistaa, että jos ei ehdi, kaikki peittyy armollisesti jossakin hetkessä lehtien, pensaiden ja köynnösten alle.

Angervoille ja hortensioille näytän reippaasti saksia. Hortensioiden kimppussa on kyllä ehtinyt olla jo joku muu,  osa pensaista näytti aika kalutuilta… Mutta niiden osalta en stressaa, kasvavat ja tekevät mahtavia valkoisia palloja, vaikka niitä olisi saksittu runsaastikin. Angervot eivät onneksi jäniksille maistu. Kasvilaatikoille kansi päälle ja lämpenemään. Pitää muistaa syksyllä istuttaa niihin sipulikukkia, turhaan ne keväällä ovat tyhjillään!

Haravanheilutuksen lomassa on pakko ihastella sipulikukkien sitkeyttä. Miten ne puskevat lehtien ja syksyllä kerääntyneen tauhkan läpi kohti valoa. Kuppi kahvia pihatuolissa, silmät kiinni ja katse aurinkoon. Kuva kesästä, mutta ensin nautin tästä hetkestä ja sunnuntaisesta siivouspäivästä.

 

Tallenna

2 Replies to “Kevätsiivous puutarhassa”

  1. Säilyy hyvin. Säikähdin myös ensimmäisen talven jälkeen, mutta hortensia ehtii kasvattaa varret ja komeat kukat. Rusakoita riittää meilläkin😩

    Tykkää

  2. En siis ole ainoa, jonka hortensiaa on käyty harventamassa. Minä istutin hortensian vasta viime syksynä, joten on lohdullista kuulla, että se selviää rusakon käsittelystä.

    Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s