Pikku sipuleista kiitollinen

Tänään lämpenee, ihanaa! Huhtikuu on ollut mitä on (kylmä…) ja tulppaanit ja narsissit ovat kasvattaneet vartta kovin säästeliäästi. Nostan maljan pienille, sitkeille sipulikukille. Joinakin keväinä, kun huhtikuu on lämmin,  niiden kukinta menee jotenkin ohi. Ne saavat nopsasti tehdä tilaa suuremmille kukkijoille, antavat kauniin taustan narsisseille, punaisille pionin varsille ja nopeasti pituutta kasvaville kurjenmiekoille.

Tänä vuonna tuntuu, että moneen viikkoon ei ole oikein tapahtunut mitään edistystä (malttamatonko?) kasvun kanssa. Lumikellot ja sinililjat jaksavat vain, kylmistä öistä ja koleista päivistä huolimatta. Krookukset eivät hätkähdä saderyöpystä. Tuntuu kun puistelisivat itsensä ja jatkaisivat mehiläisten houkuttelua. Niiden raukkojen, jotka jaksavat pörrätä koleasta säästä huolimatta. Mutta tänään, lämmintä. Huomenna vielä lämpimämpää. Toukokuu peittoaa huhtikuun. Näin uskon. Pakko.

Kiitos pienet sipulikukat, väriläiskänä koleassa huhtikuussa. Ensi syksynä sipulikaupoilla muistan kaikkia niitä tuoksuvia narsisseja, komeita laukkoja ja heleitä tulppaaneja hankkiessa varmistaa puutarhan alkukevään väriläiskät. Koleudesta viis, te kestätte!

 

Tallenna

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s