Sorahommia ja raparperia

Parasta puutarhassa puuhailussa ovat kasvit, ne kukkivat, kaunislehtiset ja pihaa elävöittävät. Eilen kävin kuitenkin niiden ”ei toivottujen” kimppuun. Harava, hanskat ja sanko työkaluina päätin siistiä yhden nurkan pihamaata sorassa kasvavista rikkaruohoista, voikukista ja heinätuppaista.

image

Uskomatonta miten olemattomasta maasta vihreää ponnistaa ylös. Vaikka soran alla on suodatinkangas, humusta kertyy pinnalle ja muutamassa vuodessa soralle saisi varmasti vihreän, ellei nyt kovin kestävän ruohomaton.

 

Ihailen siistejä sorakäytäviä, etenkin kun tiedän millaisen määrän työtä ne teettävät. Tänä kesänä aion olla napakka ja kulkea rautaharavan kanssa pitkin sorakäytäviä, silloin kun kasvillisuus ei vielä rehota vihreänä. Eivätkö aikoinaan kartanoiden sorapihat haravoitu aina aamuisin, vieläpä kauniille kuviolle?  Säännöllisen haravoinnin juju on siinä, että siemenrikkaruohot eivät saa jalansijaa sora- ja hiekkakäytävillä.

Jospa siis kesän to do -listalla ei olisikaan tänä kesänä uusien istutusalueiden teko, vaan sora-alueiden siistinä pito. Vähän tylsää, mutta palkitsevaa. Aamuisen haravointihetken voisi ottaa aamulenkkinä. Kaunis ajatus, toteutus jää nähtäväksi.

Pieni pätkä siistiä sorakäytävää. Tässä jos missä huomaa työnsä tulokset. Muustakin kuin puutarhahanskojen kunnosta.

Tiedosto_001

image

Työ palkittiin kevään ensimmäisellä raparperipiirakalla. Lurps!

imageimage

Aurinkoista viikkoa, nautitaan lämmöstä!

Tallenna

2 Replies to “Sorahommia ja raparperia”

  1. Mulla taas lannoitus unohtui, aikamoisia pillejä ovat. Mutta kyllä niistä piirakka tuli ja varmaan toinenkin. Täytyy muistaa laittaa kompostia ja katetta runsaasti.

    Tykkää

  2. Mun on pitänyt myös leipoa raparperipiirakkaa mutta kun tuppaa olemaan niin paljon puuhaa ettei ole muka ehtinyt ryhtyä. Nyt kasvaakin paremmin kuin viime vuonna, lannoitin keväällä ja lisäsin katetta.,

    Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s