Värillä on väliä, vai onko?

Olen joskus turhankin minimalistinen värien kanssa. Muutama lempiväri, mieluummin vähemmän kuin enemmän. Yhteen kukkapenkkiin, vieläpä etupihalle hyvin näkyville, on jostain syystä kuitenkin kertynyt oikea värien kirjo. Sama penkki, jossa kesällä kukkivat mirrinmintut liljojen seurana ja loppukesällä punahatut houkuttelevat perhosia.

Alkukesällä  istutusalue on täyttynyt monenkirjavista tulppaaneista. Syksyisin lisään joukkoon jämäpussin tai pari uusia värejä. Pinkkiä, punaista, keltaista ja kirjavaa, mitä nyt sattuu syksyn viimeisistä alekoreista löytymään. Tästä on tullut jo perinne. Osa tulppaaneista häviää vuodessa tai parissa, lopputulos on joka kevät yllätys. Värejä pullollaan koko penkki.

image

Toukokuun lopussa tulppaanit alkavat olla jo vähän nuopallaan, mutta aurinkoisen päivän väriloisto näyttää kauniilta. Pitäisiköhän lisätä kirjavia kukkapenkkejä, oma viehätys niissäkin.

 

Tallenna

4 Replies to “Värillä on väliä, vai onko?”

  1. Tuohon penkkiin on tullut laitettua niin monen kirjavaa ja lajista tulppaania, että vieläkin osa on täydessä kukassa. Kukkaloistoa siis vielä riittää, oikea sekahedelmäsoppa:)

    Tykkää

  2. Värillä on väliä! Värikäs tulppaanipenkki on ihana kevään merkki pitkän ja pimeän talven jälkeen. Muuten kannatan sinun tavoin minimalismia värien suhteen puutarhassa.

    Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s