Kurkistus vuoteen 2016

Monen blogin innoittamana päätin myös kurkistaa viime vuoteen. Mitä tuli tehtyä, opittua tai jäi erityisesti mieleen. Blogi on elänyt todellista hiljaiseloa, mutta tänään ilmassa oli pilkahdus kevättä. Ajatukset singahtivat jo tulevaan tulppaanimereen…

Mitä unelmia toteutin vuonna 2016?

Vuoden 2016 toteutunut unelma oli keittiöremontti. Vaikka se ei suoranaisesti liity puutarhaan näin nopsasti ajateltuna, perustelen. Uudistuneen keittiön myötä sain yhden ikkunan itäpuolelle päin pihaa. Keittiön erkkeriin hankittu korkea pöytä ja tuolit @nikari varmistavat sen, että puutarha suorastaan tulvii sisälle kaikkina vuoden aikoina. Tulevan kevään sipulikukatkin piti valita  sillä perusteella, millaiset näkymät aamukahvilla on… Odotan jo keittiön ikkunan edustalla kasvavien kirsikka- ja omenapuiden kukintaa. Toteutunut unelma, joka tuo puutarhan uudella tavalla esiin.tiedosto_000-31

 

Mitä opin vuonna 2016?

Opin hidastamaan tahtia. Opin myös ilahduttamaan itseäni tuoreilla kukilla, voi mikä ehtymätön lähde oma pihapiiri onkaan.

Mistä murehdin?

Vuosi 2016 oli sävyltään mollivoittoinen. Kovan talven jälkeensä jättämät tuhot perennapenkeissä ja koristepensaissa kutistuivat olemattomiksi toukokuussa parhaaseen kevään kukoistuksen aikaan. Jouduin luopumaan rakkaasta pääpuutarhuristani. Kun yli 12 vuotta on tonkinut samoja multakasoja, menetys tuntui musertavalta.

Heti perään iskenyt keuhkokuume (liekö psykosomaattista), vei innon kasvimaasta ja perunan istutuskin tuntui ylivoimaiselta ponnistukselta. Satokausi oli poikkeuksellisen laiha.

Vuonna 2016 nautin erityisesti?

Alkukesän upeasti kukkivat hedelmäpuut ylittivät kaikki odotukset. Kukinta kesti pitkään, ja omena- ja kirsikkapuut olivat tulvillaan kukkia. Heinäkuussa piha täyttyi perhosista, ja myös sammakot ja konnat olivat vakituisia seuralaisia. Pieni punarinta tuntui melkein kesyyntyvän kesän aikana, seuraili mukana pihatöissä myöhäiseen syksyyn asti.

Mitä haaveita on vuodelle 2017?

Puutarhaan liittyen minulla on kaksi kestohaavetta; cottage garden tyylinen kasvihuone ja vesiaihio. Jälkimmäinen taitaa olla helpompi toteuttaa. Talven mittaan olen kiinnittänyt erityisen paljon huomiota paitsi ikivihreisiin, myös eri sävyisiin pensaisiin ja puihin. Monet pensaat, kuten kanukat, tuovat väriä myös harmaaseen vuoden aikaan. Eri sävyisten lehtien yhdistelmät ovat kiehtovia, ja vuonna 2017 aion erityisesti kiinnittää huomiota lehtipuiden eri sävyihin ja niiden yhdistelmiin.

Tänään ilmassa oli ripaus kevättä, puutarhakirjojen pino yöpöydällä kasvaa:)

 

 

 

Tallenna

Tallenna

3 Replies to “Kurkistus vuoteen 2016”

  1. Totta tuo, pihalla touhuaa välillä liikaakin eikä aina muista rauhoittua katselemaan. Kahvikuppi kädessä tulee onneksi pysähdyttyä:)

    Tykkää

  2. Puutarhurin sielu nauttii, kun kasveja voi ihailla myös silloin, kun ei ole niiden välittömässä läheisyydessä. Näkymä puutarhaan aamukahvipöydästä toimii energian lähteenä ja rauhoittajana.
    On nuo puutarhakaverit niin rakkaita ja tärkeitä. Ei mikään ihme, vaikka kaverin menetys saisi sairastumaan keuhkokuumeeseen.

    Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s