Talvesta selviytynyt

Lumi on sulanut. Lehtiä, viime kesän vanhoja numeroita. – Risto Rasa-

Olisiko aika päättää talven hiljaiselo? Eilen leikkasin omenapuun ja haravoin. Lunta on vielä laikkuina varjoisissa paikoissa, mutta aamulla västäräkki keikkui nurmikolla. Pakkasaamusta huolimatta. Viime kesän lehtien seasta nousee vihreää, punaista ja keltaista. Talvesta on selviydytty!

Kevätesikot ehtivät sipulikukkien kanssa ensimmäisinä.

Talvella luen innolla puutarhakirjoja ja -lehtiä. Fiilistelen ihanissa puutarhablogeissa tulevaa kasvukautta. Mutta olen toivottoman laiska päivittämään omaa blogiani. Kun ulkolämpötila on nollan alapuolella, oma intoni painuu myös miinukselle. Vähitellen ensimmäisten sipulikukkien myötä tunnen herääväni. Huomenta huhtikuu!

Näin pienistä voi tuntea niin suurta iloa.

Pieni pyörähdys kameran kanssa tuottaa lisää iloa. Lehtikasoilla syksyllä peitellyt minttu, salvia, sitruunamelissa, mäkimeirami ja timjami osoittavat elonmerkkejä.

Timjami näyttää elinvoimaiselta talven jäljiltä.
Hento mutta hengissä – salvia

Alppiruusujen havusuoja saa olla vielä hetken paikoillaan. Mukava määrä nuppuja pilkistelee havujen lomasta, odotettavissa värikästä kukintaa toukokuussa.

Alppiruusut havujen suojissa.

Maakellarin kupeessa kukkiva sahramilajike Cream Beauty on yksi varhaisimmista kukkijoista.  Pidän sen hennon vaaleankeltaisesta väristä, joka erityisesti aamuauringon valossa on keväisen kaunis. Kuin pehmeä sitruunavaahto.

Cream Beauty – kevään ensimmäisiä lumikellojen rinnalla.

Toisin kuin vuodesta toiseen kukkivat krookukset, maakellarin kupeessa nököttävä neitonen ei näytä selvinneen kuluneesta talvesta. Toki lähes viisitoista talvea on jo takana, ehkä tämä talvi vei neidolta voimat.

Keväästä, auringonpaisteesta ja tulevasta kesästä innostuneena nautin kupin kahvia ulkona. Vaikka ilma on vielä viileä, kierros pihamaalla antaa jo lupauksen tulevasta. Viime kesän punarintakin on saapunut takaisin. Selvisimme molemmat!

Tallenna

Tallenna

4 Replies to “Talvesta selviytynyt”

  1. Näin on, lumisateessa haravointi ei oikein innosta… Mutta kyllä se sieltä tulee! Leppoisaa pääsiäisen aikaa sinulle:)

    Tykkää

  2. Ihania kevään kukkia! Tämä kylmyys kyllä hieman jarruttaa puutarha intoa, mutta kyllä se kevät sieltä tulee!

    Tykkää

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s