Kasvimaalla kasvavia monivuotisia
- Maa-artisokka Helianthus tuberosus
- Lipstikka eli liperi Levisticum officinale
- Raparperi Rheum rhabarbarum
- Ruohosipuli Allium schoenoprasum
Yrttejä
- Mäkimeirami Organum vulgare
- Sitruunamelissa Melissa officinalis
- Timjami Thymus vulgaris
- Piparminttu Mentha X piperita
- Pyöröminttu Mentha suaveolens
- Suklaaminttu Mentha chocolade
- Viherminttu Mentha spicata
Kesän 2016 satoa
- Kesäkurpitsa Golden Zucchini
- Mangoldi
- Paprika Sweet Chocolate
- Paprika Gourmet Sweet
- Minipaprika Pepper Sweet Patio Red
- Paprika Marconi Rosso Sweet
- Kirsikkatomaatti Yellow mini
- Kirsikkatomaatti Sun Gold
- Salvia
- Isolehtinen basilika
- Kanelibasilika
- Punainen basilika
- Rosmariini
- Pensaspapu Purple Queen
- Salkopapa Blau Hilde
- Salkopapa Neckarkönigin
- Uudenseelannin pinaatti
- Punasipuli
- Keltasipuli
- Lehtisalaatti Flurry
- Lehtisalaatti Red Salad Bowl
- Lehtisalaattisekoite eri värejä/lajeja
Jo monta vuotta olen kasvattanut kesällä syötävää paljon, perunoiden suhteen olemme olleet omavaraisia vuosia. Maakellari on täyttynyt perunoiden lisäksi porkkanoista, lantuista, punajuurista ja palsternakoista. Sipuleita en ole ostanut kaupasta vuosiin ja kasvimaalla nautin nykyisin myös kitkemisestä.
Tänä vuonna jouduin/halusin pitää välivuoden. Keväinen keuhkokuume, mutta erityisesti rakkaan pääpuutarhurin kuolema toukokuussa, latistivat intoa. Kasvimaan laitto tuntui työläältä ja ajatus puuhailusta kasvimaalla ilman kaveria ei innostanut. Ensi vuonna toisin, mutta tämän vuoden sato rajoittuu muutamissa ruukuissa ja kasvilavoissa kasvatettaviin lajeihin. Kaikki syödään kesän aikana ja talven herkut hankitaan kaupasta. Paitsi maa-artisokat, jotka ovat kasvaneet ja levinneet hyvin. Herkkukeittoa tiedossa!