Piha täynnä perhosia

Viimeiset pari päivää ovat olleet perhosten juhlaa. Pihalla ei voi liikkua ilman, että ilma-ala on täynnä perhosia. En muista tällaista kokeneeni, vaikka olen ihan tarkoituksellakin valinnut perhosten suosikkeja kukkapenkkeihin.

Erityisesti neitoperhoset näyttävät nauttivan keltaisten nauhusten parissa. Sulassa sovussa kimalaisten kanssa. Mahtavaa lepatusta ja surinaa kuuluu kaikkialla.

Hopeatäpliä, kaali- ja naurisperhosia, sitruunaperhosia, kirjosiipiä kuhisee kukissa. Siipien välke innosti taas suunnittelemaan uusia istutuksia niin, että perhosia houkuttelevia kukintoja olisi mahdollisimman monipuolisesti; heliotrooppeja ja tupakkaa terassille, väriminttua ja leimukukkia lisää penkkeihin. Yrtit ovat mainioita perhosten houkuttelijoita, timjamin ja mäkimeiramin kukinnoissa käy suihke. Laventelia ja iisoppia lisää kasvimaalle. Ja nokkoset ovat mitä parhaimpia eli antaa myös nokkospuskien kasvaa pihan reunuksilla.

Tähän tämä aina johtaa, seuraavan kesän suunnitteluun. Nyt nautin tästä hetkestä ja perhosten paljoudesta.

Odotan myös innolla pian alkavaa punahattujen (Echinacea purpurea) kukintaa, viimeistään silloin saapuvat muhkean kokoiset amiraaliperhoset.

 

Tallenna

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s