Rakas rahapuu

Vaikka puutarhassa kasvaa kaikenlaista, en tosiaankaan ole kummoinen viherpeukalo sisätiloissa. Pari orkideaa olen onnistunut kukittamaan useampana vuonna uudestaan, tuurilla. Joulukaktus kukkii keväisin ahkerasti, koska unohdan sen tyystin talveksi viileään nurkkaan. Hajamielisyydestäni kiittää erityisesti rahapuu, crassula ovata.

rahapuu1

Rahapuu on mehikasvi, jonka saa hengiltä vain liiallisella kastelulla. Tässä salaisuus oman rahapuuni menestykseen, se täyttää tänä syksynä 25 vuotta!

Rahapuu ei pidä mullan vaihtamisesta. Ohjeiden mukaan etenkin vanhan rahapuun mullanvaihtoa kannattaa siirtää kunnes ruukku on aivan ahdas. Ja omani on. Useampana syksynä olen pohtinut ruukun vaihtoa suuremmaksi. Toistaiseksi se on jäänyt.

Rahapuu viihtyy lämpimässä, jopa kuumassa. Kesäksi siirrän sen ulos terassille, jossa se viihtyy hyvin. Juuri ennen pakkasöitä muistan nostaa sen sisälle, onneksi myös viime viikonloppuna.

Ensimmäisinä päivinä sisätiloihin siirron jälkeen rahapuu pudottelee lehtiä melko lailla. Sitten se taas sopeutuu sisälämpötilaan ja näyttää kesän jälkeen erityisen virkeältä.

rahapuu2

Rahapuu kukoistaa, paineet kasvavat. Vieläkö ruukku riittää yhdeksi talveksi?

Tallenna

Tallenna

5 Replies to “Rakas rahapuu”

  1. Tämä reppana taitaa olla äärirajoilla ruukun suhteen, mutta pelkään että jos vaihdan suurempaan, rahapuu kärsii. Ehkä vielä tuleva talvi mennään tällä ruukulla:) Älä kiirehdi ruukun vaihtoa.

    Liked by 1 henkilö

  2. Tulipa hyvään kohtaan tämä postauksesi, kiitos siitä! Meillä on aika vanhan oloinen rahapuu, ja olenkin tässä kaavaillut sen mullan vaihtoa samalla kun muidenkin, mutta onneksi en vielä ehtinyt! Sen ruukku ei nimittäin ole lähellekään noin täynnä. Hyödyllistä tämä bloggaaminen, aina oppii jotain uutta! 🙂

    Liked by 1 henkilö

Kiitos kommentistasi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s